Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»ГРЪЦКИ МИНИСТЪР: АНКАРА ДАВА СИГНАЛ, ЧЕ ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ НЕЗАКОННА ОПЕРАЦИЯ

ГРЪЦКИ МИНИСТЪР: АНКАРА ДАВА СИГНАЛ, ЧЕ ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ НЕЗАКОННА ОПЕРАЦИЯ

Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос остро разкритикува изказването на турския правителствен говорител Бекир Боздаг относно освобождаването на осемте турски офицери, участвали в опита за преврат.

След като съдът в Гърция постанови освобождаването на осемте турски военни, турският правителствен говорител Бекир Боздаг заяви: „Каквото и да направят наш дълг е да открием онези превратаджии от ФЕТО, да ги пакетираме и да ги върнем в Турция.“

Това изказване породи силни реакции в Гърция, в това число и на министърът на отбраната Каменос, който също реагира остро. В изявлението си в рамките на учението “Salamis Storm 2018” на специалните части Каменос изтъкна, че „Анкара дава сигнал за незаконна военна операция срещу друга държава членка на НАТО“.

„Изявлението от страна на Анкара е най-солидното доказателство, че Турция нарушава международното право, международните спогодби и се опитва да саботира усилията за мирно съжителство в региона.“, заяви още гръцкият министър. Източник: Ahvalnews.com/tr

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.