Home»АКТУАЛНО»Истанбул се сбогува с известният български каймакчия Пандо Шестаков (ВИДЕО)

Истанбул се сбогува с известният български каймакчия Пандо Шестаков (ВИДЕО)

Истанбул се сбогува с известният български каймакчия Пандо Шестаков. Той почина на 92-годишна възраст във вторник и днес бе погребан в българските гробища в квартал “Ферикьой”, Истанбул.

За известният български каймакчия на Истанбул Пандо Шестаков бе извършена заупокойна молитва в църквата „Свети Димитър“, която се намира в парка на българските гробища в квартал „Ферикьой“. Съболезнованията бяха приети от съпругата на Пандо – Йоанна Шестакова и техните синове Сотир и Христо.

На погребението присъстваха близки и приятели на семейство Шестакови, бизнесмени и колеги на Пандо от квартал Бешикташ, бившият кмет на Бешикташ Исмаил Юнал, както и много представители на българската общност от Истанбул.

„Пандо Шестаков бе много добър човек“, каза работилият дълги години при българина Февзи Чакмак, като потвърди, че Пандо е бил обичан човек от много хора. „Нашият майстор бе мълчалив човек. Не се бъркаше в работата на никого. Дълги години работих при него, но никога не се бърка в моята работа. Нашият майстор е историческа личност. Той е един от символите на Бешикташ“, допълни Февзи Чакмак, цитиран от АА.

„Никога не лъжеше. Много сме натъжени. За да изразим последно уважение сме тук“, каза Нежат Зорлу, приятел и познат на Пандо.

Пандо Шестаков беше популярен като Пандо амджа – чичо Пандо. Закусвалнята на Пандо Шестаков се намираше в квартал „Бешикташ“, а той бе типичен представител на еснафското съсловие на Истанбул прочуто със своята порядачност и морал.

Ето и видео от погребението на Пандо Шестаков:

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.