Home»КУЛТУРА»Истанбул влезе за първи път в кулинарния справочник „Мишлен“

Истанбул влезе за първи път в кулинарния справочник „Мишлен“

Истанбул влезе за първи път в кулинарния справочник „Мишлен“ с пет ресторанта, които бяха отличени със звезди от анонимни инспектори, съобщава турската частна телевизия „СиЕнЕн-Тюрк“.

Инспектори от цял свят са пристигнали в града, за да оценят местните заведения за хранене. Критериите на „Мишлен“ са покрили общо пет ресторанта, пише БТА.

„От днес нашият Истанбул бе включен в справочника Мишлен“, заяви турският министър на културата и туризма Нури Ерсой. „Радваме се, когато виждаме резултатите от нашите усилия“, добави той.

Директорът на международния справочник „Мишлен“ Гуендал Пуленек заяви, че оценителите са обиколили целия град и не са оставили и едно кътче непокрито.

„Както знаете, самоличността на нашите инспектори е неизвестна. Те работят анонимно“, посочи директорът. „На първо място, те гледат качеството на съставките, майсторството на готварските техники.

Гледат хармонията на вкуса и индивидуалността на кухнята“, каза още той.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.