Home»АКЦЕНТ»Избирателната активност на местните избори в Турция е била 78,11 на сто

Избирателната активност на местните избори в Турция е била 78,11 на сто

Председателят на Висшата избирателна комисия на Турция (ВИК) Ахмет Йенер съобщи, че избирателната активност на местните избори в страната е била 78,11 процента при обработени 99,99 на сто от бюлетините, предаде БТА, позовавайки се на турските медии.

Според неокончателните резултати основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) печели в 35 големи градове, управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) – в 24, прокюрдската партия ДЕМ – в 10, Партията на националистическото действие – в 8, Партията на новото благоденствие – в 2, Партията Велик съюз – в един град, както и Добра партия (в един окръжен град), уточни Йенер, цитиран от турските телевизии.

Кметовете на Истанбул Екрем Имамоглу и на столицата Анкара Мансур Яваш от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) спечелиха убедително на вчерашните избори, според неофициалните резултати.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.