Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Издирван от турската полиция обвиняем за убийство полковник е арестуван в България

Издирван от турската полиция обвиняем за убийство полковник е арестуван в България

Полковникът от запаса Мустафа Левент Гьокташ, който бе издирван с червена бюлетина като заподозрян за участие в убийството на писателя интелектуалец доц. Неджип Хаблемитоглу, е бил арестуван от българската полиция, съобщиха водещите турски медии.

Арестът е бил извършен от полицията в град Свиленград. Очаква се той да бъде предаден на турските власти.

Мустафа Левент Гьокташ, който е полковник от запаса, е главният обвиняем в организирането на убийството на видния турски интелектуалец и писател доц. Неджип Хаблемитоглу. Той бе застрелян пред дома си през декември 2002 г.

Едва след неуспешния пуч турските власти се заеха сериозно с разкриването и наказване на виновниците за убийството на писателя.

Мустафа Левент Гьокташ бе посочен като участник в това убийство и във видеопосланията от Дубай на смятания за мафиотски бос Седат Пекер.

Левент Гьокташ бе избягал от Турция и по искане на турския клон на Интерпол бе обявен за издирване с червена бюлетина.

Турските медии съобщиха, че по линия на министерството на правосъдието и Интерпол са започнали процедурите по предаването на Левент Гьокташ на Турция от страна на българските власти.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.