Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Изграждат мост между Турция и България

Изграждат мост между Турция и България

Валията на град Къркларели Осман Билгин каза, че е стартирал проект за изграждане на мост между Турция и България.

Според думите на валията, който е цитиран от „Анадолската агенция“, мостът ще бъде изграден над река Резовска в „Най-северозападната точка на Турция и най-югоизточната точка на България“.

За целта Осман Билгин е провел среща във валийството с шефовете на дирекциите, които имат отношение към проекта.

Валията подчерта, че отдават голямо значение на проекта за изграждане на мост, на който дейността е била ускорена.

Валията на Къркларели Осман Билгин каза, че мостът ще бъде изграден между турското село Бегендик, община Демиркьой и българското село Резово, община Царево. Валията посочи, че от двете страни ще бъдат изградени и гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП).

„Започна реализацията на проект за изграждане на мост над река Резовска, която е граница между Турция и България. След изграждане на моста ще бъдат открити ГКПП-та, което ще засили взаимоотношенията между двете държави“, каза Осман Билгин.

Той изрази надежда, че строителните дейности по моста ще започнат в най-кратък срок, като изрази надежда, че ще открият гранични контролно-пропускателни пунктове.

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.