Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Изключително натоварен трафик на граничния пункт Капъкуле

Изключително натоварен трафик на граничния пункт Капъкуле

Над 36 хиляди пътници и над 7000 коли са влезли в Турция през граничния контролно-пропускателен пункт Капъкуле на турско-българската граница през последното денонощие, съобщи Дирекцията за митници и търговия Тракия, съобщава БТА.

От няколко дни турските граждани от европейските държави масово идват в Турция за лятната ваканция. Дълги опашки се образуват пред гишетата.

Капъкуле е вторият по големина граничен пункт по суша на света. Разполага с 10 перона за паспортни проверки, които се обслужват от компютърни системи.

Отговорен служител на Капъкуле съобщи, че всички гишета работят на денонощен режим заради исключително натоварения трафик през сезона на почивките на турски граждани в европейски държави.

Въпреки изключително натоварения трафик към границата, в резултат на усъвършенстването на интернационалната система на Капъкуле за около един час се извършват паспортните проверки на средно около 1500 пътници и митническите формалности на 350 коли, допълни служителят.

Очаква се числото на автомобилите на Капъкуле до 15 август да надхвърли 100 000.

Турски граждани разказаха пред тв камерите, че повече време им отнело преминаването през границите на Сърбия и България, където чакали с часове, общо около 20 часа отнемало пътуването от Германия през Унгария, Сърбия и България до Капъкуле, а самото преминаване през Капъкуле ставало за около 1 час.

В началото на август се очаква интензивното натоварване на трафика по обратния път, от Капъкуле към България и Европа.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.