Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Извънредни мерки! 3 500 полицаи ще пазят Ердоган в Рим

Извънредни мерки! 3 500 полицаи ще пазят Ердоган в Рим

Драконовски мерки предприемат в италианската столица Рим за посещението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. По покана на папа Франциск Ердоган се очаква да пристигне в неделя вечерта в Рим, където 3 500 полицаи ще го пазят.

Според информация на CNNTürk през последната седмица местните сили за сигурност провеждат съвещания как да опазят президента Ердоган. По време на посещението в понеделник в центъра на града всички прояви и събрания са забранени, за да могат властите да предотвратят евентуални протести на ПКК, която е призната за терористична организация от ЕС и САЩ.

Властите обявиха, че сигурността е на най-високо равнище, като посочиха, че за пръв път се предприемат такива мерки за държавен глава. Подобни мерки е имало само през 2004 г., когато е подписан в Рим Договорът за създаване на Конституция за Европа.

За да осигурят сигурността на турския президент са командировани от съседните области допълнително полицаи, като делегацията ще бъде следена от линейки и пожарна.

Посочва се, че по време на официално посещение на американски президент в Италия, броят на силите за сигурност не надвишава 3 000 души.

24-часовият предстой на Ердоган в Рим ще се следи с всички възможни средства, като вече са начертани алтернативните маршрути на делегацията. Гражданите на Рим са предупредени, че някои основни пътни артерии ще бъдат затворени за движение в понеделник.

В Рим турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с папа Франциск, както и с италианския си колега Серджо Матарела на работен обяд. Ще присъства също италианският премиер Паоло Джентилони. Визитата на Ердоган във Ватикана ще бъде първата на турски президент от 59 години насам.
obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.