Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Къде в Европа затягат Covid мерките

Къде в Европа затягат Covid мерките

Нощните клубове във Франция ще затворят за четири седмици от този уикенд. Целта е да се противоредейства на рязкото увеличаване на новите случаи на коронавирус в страната, съобщи френският премиер Жак Кастекс, цитиран от световните агенции. Мерките в училищата ще бъдат засилени с по-широкото прилагане на социалното дистанциране и носенето на маски. Работодателите трябва да насърчат служителите си да работят от къщи. Зелени сертификати ще се изискват за консумация на храна в коледните базари на открито. Ваксина срещу коронавирус вече ще се предлага и на децата в групата от 5 до 12 години. За момента обаче властите във Франция не обмислят въвеждането на нов локдаун и вечерен час.

Норвегия ще въведе допълнителни ограничения срещу разпространението на коронавируса от днес.

Тази седмица се очаква чешкото правителство да издаде заповед за задължителна ваксинация срещу коронавирус за всички граждани на възраст над 60 години, за работещите в болници и домове за възрастни хора, както и за полицаите, военните и някои други професии. На отказалите да се ваксинират ще им бъде отказан достъп до работните места. Очаква с заповедтта да влезе в сила от март идната година.

Властите на Ню Йорк разшириха вчера обхвата на задължителната ваксинация срещу Covid-19, включвайки в групата на подлежащите на задължителна имунизация децата над петгодишна възраст и всички работещи в частния сектор в момент.

Британското правителство оповести допълнително затягане на мерките за пътувания. От днес всички пътуващи за Обединеното кралство ще трябва да си правят тест преди отпътуване.

БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.