Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Лавров: Диалогът между Турция и Сирия трябва да се основава на споразумението от Адана

Лавров: Диалогът между Турция и Сирия трябва да се основава на споразумението от Адана

Москва е готова да насърчи диалога между Турция и Сирия, той трябва да се основава на споразумението от Адан, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде Риа Новости.

„Разбира се, е необходим диалог между Турция и Сирийската арабска република, където също сме готови да играем поддържаща роля, за да насърчим такива преки контакти“, каза руският външен министър на пресконференция след разговори с вицепремиера и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева.

„Да, очевидно е, че диалогът между Анкара и Дамаск трябва да се основава на Споразумението от Адана от 1998 г.“, добави Лавров.

На 22 октомври 2019 г. турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще реализира еднодневна визита в Сочи и ще се срещне с руския си колега Владимир Путин. Очаква се основна тема на срещата да бъдат последните събития в Североизточна Сирия.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.