Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Мартеничка на ръката на турския опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу заинтригува турците

Мартеничка на ръката на турския опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу заинтригува турците

Мартеничка на ръката на опозиционния лидер Кемал Кълъчдароглу заинтригува турците и даде повод за тълкувания на нейното значение.

Мартеничката на Кълъчдароглу, лидер на най-голямата опозиционна партия в Турция и кандидат за президент на коалиция от шест политически сили, не мина незабелязано от турските медии. Амулетът се вижда ясно на китката на опозиционера на видео, споделено от него в социалните медии, и предизвика любопитство сред хората в страната.

Опит да разтълкува значението на мартеничката на Кълъчдароглу направи и популярният телевизионен водещ Фатих Портакал. В предаване по телевизия Сюзджу Портакал разясни какво представляват популярните в някои страни на Балканите мартеници. По думите му хората се закичват с тях през месец март и ги оставят, докато не видят щъркел, за да се изпълни желанието им. Водещият се запита какво ли си пожелава Кълъчдароглу и предположи, че желанието му вероятно е да победи настоящия президент Ердоган на изборите в Турция на 14 май. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.