Home»КУЛТУРА»Милен Русков е писател на 2017 г. на Столичната библиотека

Милен Русков е писател на 2017 г. на Столичната библиотека

Милен Русков е Писател на годината на Столичната библиотека. Авторът ще получи наградата си днес, на официална церемония от кмета на София Йорданка Фандъкова.

За четвърта поредна година Столична библиотека връчва своите годишни награди за писател и читател на годината, както и награди за медии, популяризирали работата на библиотека и партньорски организации.

Най-четеният автор на научна и научно-популярна литература на Столична библиотека е акад. Георги Марков. Награда за писател на детска литература е Живка Шопова.

В топ 3 на най-четените съвременни български писатели в библиотеката са още Захари Карабашлиев, Ивинела Самуилова и Ангел Игов.

Читател на годината е 10-годишната Валя Петрова, а Читател на детска литература връстникът й Кристиян Тодоров.

На церемонията ще бъдат връчени награди в следните категории за читатели: читател на годината; виртуален читател; читател на детска литература; най-четящо семейство. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.