Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»На 10 май ще бъде отворена електронната система за избор на ваксина

На 10 май ще бъде отворена електронната система за избор на ваксина

На 10 май ще бъде отворена електронната система и хората ще могат да получат избраната от тях ваксина срещу COVID-19, каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов.

ЕС е започнал инициатива за разговори с три големи компании, които са в подготовка за производство на медикамент срещу коронавирусната инфекция, посочи още той. Когато се одобри, веднага ще го осигурим на българските граждани, увери той.

Към днешна дата можем да си позволим да се отворят заведенията, каза още Ангелов и подчерта, че веднага може да се реши друго, ако се налага. Не се притесняваме да вземем популярни или непопулярни решения, добави той.

Трябва да се намери министър, който да наруши законите и регламент на ЕС, аз няма да съм този, каза Ангелов в отговор на въпрос как ще се процедира, ако Народното събрание реши да се осигури руска ваксина в България преди тя да бъде одобрена от Европейската комисия. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.