Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Над 2 хиляди души се грижат за комфорта на Ердоган

Над 2 хиляди души се грижат за комфорта на Ердоган

В сарая с хиляда и сто стаи, от който президентът Реджеп Тайип Ердоган управлява Турция наскоро бяха назначени нови 1108 души персонал, съобщава турският вестник Сьозджю.

От края на юни т.г. са отворени щатни бройки за услугите, които по-рано са били предоставяни от външни фирми. Така общият брой на служителите и помощния персонал в сарая на турския президент е достигнала цифрата от 2 374 души.

Предполага се, че с новите промени направени след изборите за президент и парламент на 24 юни тази цифра е завишена още повече.

С разширяването на кадровия състав е нараснал и броят на ползваните телефонни постове.

Проектобюджетът на сарая за 2019 г., изготвен от президентството изкара на бял свят истината за броят на служителите и обслужващия персонал, което открай време беше обект на предположения и догадки. От създаването на сарая до първата половина на 2018 г., се знаеше само броят на кадровия състав на постоянен договор, но не беше ясно колко е броят на обслужващия персонал ангажиран с грижите на чистотата, кухнята, градинарите и техническата поддръжка.

Отначалото на тази година служителите и работниците от външните фирми са били поетапно назначени на щат в президентския дворец. Според справки, свързани с бюджета към края на юни в сарая на Ердоган са заети 1108 работници, 479 души личен състав, 787 служители на трудов договор.

От друга страна, на адреса на президентския сарай са били регистрирани 4 хиляди 137 телефенни номера, което е почти двойно повече в сравнение с миналата година когато броят им е бил 2 хиляди 84. А броят на факс апаратите е скочил от 89 на 95. Най-голям скок има при телефоните, свързани към телефонната централа. През последната една година броят им е скочил от 1746 на 3784. От 301 броят на мобилните телефонни номера е станал 317, а стационарните линии са без промяна – 37. Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.