Home»ИКОНОМИКА»Най-богатият турчин: Най-големите проблеми пред Турция са скъпотията и безработицата

Най-богатият турчин: Най-големите проблеми пред Турция са скъпотията и безработицата

Най-богатият турски бизнесмен Мурат Юлкер каза, че в Турция „най-големите проблеми са скъпотията и безработицата. А в основата на това стои невежеството“.

Шефът на „Йълдъз холдинг“ Мурат Юлкер коментира социологическо изследване на агенция „Ипсос“.

Юлкер цитира данните на агенцията и посочва, че на въпрос „Кой е най-големят проблем на Турция?“ през декември 2015 г. 34% са отговорили „тероризъм“, а 20% „икономика“. През декември 2020 г. с по 45% турците смятат за най-големи проблеми на страната „икономиката“ и „Ковид-19“. А през юни 2022 г. нещата са се преобърнали, като за 85% от турците най-съществен проблем за страната е „икономиката“, а за 5% – „Ковид-19“.

Критикувайки управляващите икономиката в Турция Мурат Юлкер задава следните въпроси: „В коя сфера можем да се конкурираме?“, „Отговорните лица имат ли явни управленски качества?“
Според него безпокойството за своето бъдеще сред обикновените граждани се засилва, защото нито управляващи и опозиция, нито експертите нямат точен отговор как икономиката ще се оправи.

Според класацията на американско списания „Форбс“ Мурат Юлкер е най-богатият турски бизнесмен със състояние от 4,7 милиарда долара.

Според „Форбс“ шефът на „Йълдъз холдинг“ Мурат Юлкер заема 601-о място с списъка на най-богатите хора на света. В сравнение с 2020 година най-богатият турчин е имал състояние от 6,3 милиарда долара и е заемал 421-о място сред богаташите.

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.