Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Най-скъпият трансфер във футбола

Най-скъпият трансфер във футбола

Най-скъпият трансфер в историята на футбола вече е факт. Бразилската звезда Неймар подписа с ПСЖ, като от новия му клуб обявиха привличането на бразилеца с договор до лятото на 2022 г. Парижани платиха за Неймар рекордните 222 млн. евро, на колкото се равнява клаузата за освобождаване на футболиста. Бразилската звезда е представен като „един от тримата най-добри играчи в света“ и като футболна икона.
От „Барселона“ потвърдиха за сделката. Неймар пристигна в „Барселона“ от „Сантош“ през лятото на 2013 г. след друг паметен трансфер. Първоначално трансферът му тогава бе обявен за 57,1 млн. евро, но разследване доказа, че е ставало дума за 94,9 млн. евро.
Настоящата сделка за Неймар бие повече от два пъти предишния най-скъп трансфер. Миналото лято „Манчестър Юнайтед“ привлече френския национал Пол Погба от „Ювентус“ за 105 млн. евро и полузащитникът стана първият играч, продаден за над 100 млн. евро.
Бразилската звезда Неймар напусна Барселона и пристигна в Париж, където на пресконференция бе представен като нов футболист на ПСЖ. Неймар каза топли думи по адрес на бившия си отбор „Барселона“ във видеообръщение, в което обясни мотивите за своето решение да премине в ПСЖ. Бразилският нападател изказа благодарността си към клуба, съотборниците и запалянковците на испанския гранд.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.