Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Не е шега! Омбудсмани предлагат Ердоган за Нобелова награда за мир!

Не е шега! Омбудсмани предлагат Ердоган за Нобелова награда за мир!

Участници на Международната конференция на омбудсманите, която се проведе на 25-26 септември в Истанбул, призоваха президента на Турция и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието в страната Реджеп Тайип Ердоган да бъде награден с Нобелова награда за мир. Като основание в призива се посочва „приносът на Ердоган към човечеството“, пише „Анадолската агенция“.

Като основание за награждаването на Ердоган с Нобелова награда за мир участниците в конференцията на омбудсманите посочват: „борбата която води срещу световната система основана на силата, приносът към човечеството и че е надигащият се глас на онеправданите в света“.

80 национални и регионални омбудсмани от 50 страни са участвали в Международната конференция на омбудсманите на тема „Расизъм, ксенофобия и езика на омраза“ в Истанбул. Организатор на събитието е Национаналния омбудсман на Турция Шереф Малкоч.

Това не е първият призив Ердоган да бъде награден с Нобелова награда за мир. През месец април депутатът от неговата партия Мехмет Метинер каза, че Ердоган трябва да получи наградата заради сирийските бежанци приети в Турция.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.