Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Невиждано! В Турция близо 20 хил. искат да се казват Фатих Терим!

Невиждано! В Турция близо 20 хил. искат да се казват Фатих Терим!

Близо 20 хил. турски граждани искат да носят името на футболната легенда Фатих Терим.

Общо 19 756 турски граждани са подали молби имената и фамилиите им да бъдат сменени на Фатих Терим. Ако молбите им бъдат одобрени феновете ще носят името на футболната легенда.

От Главна дирекция население и гражданство обявиха в съобщение, че до 24 декември тази година всички желаещи могат да сменят своето име или фамилия чрез системата e-devlet (т.нар. електронна държава). В съобщението се посочва, че всеки който носи име или фамилия „несъответстващо на общовалидните морални норми, определени като смешни или изписани грешно“ могат да си ги сменят или поправят до 24 декември.

Според информацията до сега стотици хиляди вече са се възползвали от това си право. Интересът към смяната на имената е голям, като до сега 138 818 души са си сменили имената, а 298 670 души са сторили същото със своите фамилии.

Фатих Терим е бивш турски футболист и настоящ треньор по футбол. Известен е с прякора си „Императора“. Според класацията на Международната организация за футболна история и статистика Фатих Терим е сред осемте най-успешни треньори в света. Носител е на множество отличия. Терим е водил националния тим на Турция, както и грандовете „Галатасарай“, „Милан“ и „Фиорентина“.

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.