Home»АКТУАЛНО»Nokia става партньор на Google в разработване на 5G облачна мрежа

Nokia става партньор на Google в разработване на 5G облачна мрежа

Nokia Corp. обяви, че ще си партнира с поделението на Google LLC за облачни услуги (Google Cloud) за съвместно разработване и продажба на облачна 5G основна инфраструктура и мрежови функции за доставчиците на комуникационни услуги (CSP).

Съгласно условията на споразумението, финландската телекомуникационна компания ще предостави своите основни мрежови продукти, докато Google ще предостави своя изкуствен интелект, машинно обучение и аналитични технологии, с цел те да бъдат комбинирани в по-всеобхватно и интегрирано предложение, като всички те ще работят на платформата Anthos на Google.

Anthos е управляема платформа за приложения, която разширява облачните услуги на Google и инженерните практики, така че да може да се модернизирате приложенията по-бързо и да се установите оперативна последователност в тях.

„Nokia е развълнувана да работи с Google Cloud в услуга на нашите клиенти, както на CSP, така и на субектите, за да предостави избор и свобода за стартиране на натоварвания на място и в публичния облак. Функциите и автоматизацията в облака ще дадат възможност за нова гъвкавост и употреба в 5G ерата“, заявява в прессъобщение главният технически директор на Nokia Рон Хаберман.

Източник: БНР

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.