Home»АКТУАЛНО»Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата става задължително

Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата става задължително

От 12 април, носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, е задължително, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.). Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

Такова нареждане дава здравният министър със своя заповед, чиито пълен текст може да бъде намерен на сайта на министерството.

Заповедта е в сила от 12 април до 26 април, включително.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.