Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»ООН: 486 милиона в Азия са недохранени

ООН: 486 милиона в Азия са недохранени

Доклад на Организацията на обединените нации посочва, че около 486 милиона души в Азия и Тихоокеанския район страдат от недохранване и няма напредък в намаляването на глада, предаде “Асошиейтед прес”, пише БТА.

В разпространения днес доклад на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) и още три агенции на ООН се казва, че повече от половината деца в света, които са недохранени, живеят в Азиатско-Тихоокеанския район. Гладът води до забавено развитие и трайни увреждания, а положението се усложнява от липсата на постоянен достъп до храни и лошите санитарни условия, дори в големи градове и сравнително благоденстващи страни.

Главната причина хора все още да гладуват е бедността и нееднаквият достъп до добра храна, чиста вода и тоалетни.

Много от засегнатите от глада работят в селското стопанство или в сивата икономика и не могат да разчитат на социално подпомагане във времена на криза или да купуват достатъчно храна за децата си.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.