Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Полицията с акция „Скорост“ до сряда

Полицията с акция „Скорост“ до сряда

От днес стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на скоростните режими. Тя продължава до сряда. Това обяви пред журналисти главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП.

„Основните причини за настъпването на тежките пътно-транспортни инциденти е несъобразената скорост“, заяви той.

Крушарски отчете резултатите и от изминалата им акция, която освен за скоростта следеше и за неправоспособни водачи, спазването на Закона за движение по пътищата, наличие на задължителна „Гражданска отговорност“, употреба на алкохол и наркотични вещества при управление на моторно превозно средство.

„Проверени са над 37 000 моторни превозни средства, като са проверени и над 44 000 лица, управлявали МПС-та или участвали по друг начин в пътното движение. Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са били с колан или каска. Друго съществено нарушение, което колегите са установили е управление на превозно средство под въздействието на наркотични вещества, 53-ма водачи са си позволили да допуснат това. 142 от проверените водачи са установени с дрегер“, посочи той.

На въпроса какво е показал контролът в малките населени места, Крушарски заяви, че и там се наблюдават нарушения.

„Предимно там се констатират водачи, които са неправоспособни. За миналата седмица това са 197 лица“, заяви той.

Крушарски обяви още, че над 1 млн. са водачите, нарушили скоростните режими през 2020 г.

„Наблюдават се в населените места, по автомагистралите. Засичаме нарушители, които се движат в населени места при ограничение с 50 км/ч с над 150-160 км/ч, което наистина е опасно и безразсъдно поведение на пътя“, коментира той.

Източник: БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.