Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Последният митинг на опозиционния Национален алианс се състоя в Анкара

Последният митинг на опозиционния Национален алианс се състоя в Анкара

Огромен митинг на опозиционния Национален алианс се състоя в Анкара преди предстоящите парламентарни и президентски избори в неделя, 14 май.

Митингът се проведе на площад „Тандоган“ в турската столица. Улиците и булевардите в района на площада бяха отцепени.

Участваха лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) и кандидат за президент Кемал Кълъчдаролу, кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, лидерът на Добра партия Мерал Акшенер, лидерът на Партията на щастието Темел Карамоллаоглу, председателят на Партията на бъдещето и бивш премиер на Турция Ахмет Давутоглу и други.

Огромен брой турски граждани се стекоха на проявата. Събралите се хора скандираха лозунги в подкрепа на НРП и развяваха турски знамена и флагове на кемалистката НРП.

Това бе последният митинг на Националния алианс преди изборите. Гражданите, изпълнили площад „Тандоган“, скандираха лозунги „Право, закон, справедливост“.

Кемал Кълъчдароглу, който се обърна към събралото се множество, запита дали хората са готови за промяна.

„Готови ли сме? Готови ли сте за промяна? Готови ли сте да върнете демокрацията в тази страна? Аз обещавам, че съм готов. Ще работя за народа на тази страна, ще върнем демокрацията. Ще представим страната си на целия свят като демократична страна. Младежите и жените в тази страна „ще променят авторитарното управление с демократични средства“, каза председателят на НРП.

„Отидете до урните с пролетно настроение. Нека в Турция цари празнична атмосфера“, призова поддръжниците си Кемал Кълъчдароглу. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.