Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Предложенията за нови министри: Александър Манолев, Младен Маринов и Петя Аврамова

Предложенията за нови министри: Александър Манолев, Младен Маринов и Петя Аврамова

„Коалиционният съвет реши и тримата министри, подали оставка, да бъдат освободени. Предложението ще бъде внесено в четвъртък (13 септември) в Народното събрание“, съобщи премиерът Бойко Борисов днес.

На тяхно място ще бъдат предложени зам.-министърът на икономиката Александър Манолев за министър на транспорта, сегашният главен секретар на МВР Младен Маринов за министър във ведомството и Петя Аврамова, депутат в НС, за министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Чух аргументите на НФСБ и на Валери Симеонов, както и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Има много истина в оценката на министрите, всяка партия иска да си защитава кадрите, това е ясно, но и затова ние пък с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов бяхме на другото мнение. И това ни прави различни от останалите, не можем да кажем, че имат вина за катастрофата и нещастието, но не можем да се направим, че нищо не се случило, както в предишни правителства и с други мандатоносители, това се случваше“, каза Борисов. Радостно за мен е, че всички дават добра оценка за министрите, но според мен това, което е обявено вече като политическа отговорност, колкото и да е широка тази фраза, трябва да се понесе“, каза Борисов, цитиран от БТА.

„На днешното заседание на съвета разгледахме изпълнението на програмата там, където имаме безспорни успехи, продължаваме, а там, където имаме слабости или недобро изпълнение, сме набелязали мерки. Следващото заседание на коалиционния съвет ще е след една седмица, тъй като един от упреците е, че Съвета не се събира редовно и това води до разнопосочност в публичното говорене“, каза Борисов.

Борисов благодари на участниците в Коалиционния съвет за диалога и подчерта, че занапред всички важни теми ще бъдат обсъждани на него.

Той обяви, че следващия понеделник, отново от 10.00 часа сутринта, ще се проведе ново заседание на Коалиционния съвет.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.