Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Президентът Радев пристигна в Истанбул, където ще се срещне с Ердоган

Президентът Радев пристигна в Истанбул, където ще се срещне с Ердоган

Държавният глава Румен Радев днес пристигна на работно посещение в Истанбул по покана на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Очаква се президентите да обсъдят редица въпроси, сред които сътрудничеството в областите на икономиката, енергетиката, миграцията и сигурността, както и транспортната свързаност между двете държави, съобщи БТА, позовавайки се на прессекретариата на Президентството.

В състава на българската делегация са и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, служебният министър на външните работи Николай Милков, служебният министър на енергетиката Росен Христов, служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Планира се двустранната среща между българския държавен глава и турския му колега Ердоган да се състои в двореца „Вахдеттин“. Предвидени са и разговори между българската и турската делегации.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.