Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Промяна на условията за получаване на турско гражданство

Промяна на условията за получаване на турско гражданство

Чужденците вече ще могат да получават турско гражданство при купуване на недвижимо имущество в Турция на стойност над 400 000 долара. Съответно нареждане на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е публикувано в турския Държавен вестник, съобщава телевизия НТВ.

Решението ще влезе в сила след месец, посочва турският телевизионен канал.

Досега за получаването на турско гражданство бе необходимо да се купи недвижимо имущество на стойност над 250 хиляди долара. Законът, регламентиращ тази практика, бе приет през февруари 2010 г.

Новото решение за промяна на условията за получаване на турско гражданство бе прието от турското правителство в средата на април. Също така чужденците, които искат да получат турско гражданство с купуване на имущество, ще трябва най-малко три години да не продават имота.

Търсенето на недвижими имоти от чужденци в Турция се увеличи миналата година на фона на нестабилността на финансовите пазари в Турция. Изключително много се търсят жилища в Истанбул, Анкара и Измир. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.