Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Протест: Интелектуално и хранително-вкусово дарение за Борисов

Протест: Интелектуално и хранително-вкусово дарение за Борисов

Интелектуалци проведоха пред Министерски съвет днес протестната инициатива „Да почетем вместо премиера”, предаде БГНЕС.

Адвокат Николай Хаджигенов, професор Велислав Минеков и експертът по политически ПР Арман Бабикян четоха и откъси от Джордж Оруел под прозорците на Борисов. На глас бяха прочетени и откъси от „Руският съсед“ на Михаил Вешим.

Изключително интересни книги, заедно с няколко добре отгледани тикви пък бяха оставени на плочките пред главния вход на сградата като част от инициативата за даряване на книги за премиерската библиотека.

Няколко екземпляра от Конституция на Република България, „Тъй рече Заратустра” от Фридрих Ницше, илюстрирана книжка с историята на Пинокио, комикс от поредицата Star Wars (Междузвездни войни), романът „Сбогом, моя красавице” от Реймънд Чандлър са само част от заглавията, които инициаторите се надяват, че ще провокират интерес към литературата у членовете на кабинета.

„Всички книги имат връзка с обучението на тиквите в страната”, коментира пред БГНЕС Арман Бабикян след акцията.

Той поясни, че към момента единствените, които са проявили жив интерес към инициативата били служителите на реда, охраняващи периметъра около сградата на правителството, но се надява това да се промени. „Все пак имаме нов вицепремиер, може да прояви интерес”, каза още Бабикян.

„В края на краищата всички се нуждаем от една по-интелигентна власт. Хубаво е по-интелигентни хора да управляват парите ни и държавата ни като цяло”, каза още Бабикян, който определи направеното днес дарение към премиера като интелектуално и хранително-вкусово. В заключение ПР специалистът изрази надежда управляващите да разберат днешната акция правилно, защото обратното би било много тъжно.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.