Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Путин изрази безпокойството си пред Ердоган от изполването на дроновете „Байрактар“ в Украйна

Путин изрази безпокойството си пред Ердоган от изполването на дроновете „Байрактар“ в Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин проведоха телефонен разговор миналия петък. От съобщението на Кремъл става ясно, че Путин е изразил безпокойството си пред Ердоган от използването на турски дронове в Украйна, предаде турската редакция на Евронюз.

Според Дирекцията за комуникации при президента на Република Турция по време на разговора между Путин и Ердоган са били обсъдени въпроси, свързани с развитието на двустранните отношения, както и регионални теми относно отношенията между Азербайджан и Армения, Сирия, Либия и Украйна.

По време на разговора руският президент Владимир Путин е разкритикувал обстоятелството, че Украйна използва дронове, доставени от Анкара.

Става ясно също, че Кремъл настоява, че Киев трябва да се откаже от военните действия в източната част на страната. Путин е подчертал, че „разрушителните действия“ напоследък от страна на украинската армия са насочени към „ подриването на Минските споразумения“.

От друга страна, Путин е окачествил като „провокация“ използването на произведените от Турция дронове „Байрактар“ срещу проруските бунтовници от страна на украинската армия, пище още Евронюз.

През октомври украинската армия използва турски дронове тип ТВ2, за да удари системите на проруските бунтовници.

Използването на дронове от страна на Украйна беше разкритикувано от страни като Франция и Германия.

От 2014 г. насам Украйна води битка срещу проруските бунтовници.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.