Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Путин изтъкна успешното сътрудничество на Русия с Турция в Сирия и Либия

Путин изтъкна успешното сътрудничество на Русия с Турция в Сирия и Либия

Руският президент Владимир Путин изтъкна успешното сътрудничество на Русия с Турция по международни въпроси, включително Сирия и Либия, на среща с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в Сочи, предаде ТАСС.

„На международната сцена ние си сътрудничим достатъчно успешно. Имам предвид и Сирия, и нашите контакти по съгласуване на позициите за Либия“, каза Путин.

Той отбеляза също активната и продуктивна работа на центъра за контрол на прекратяването на огъня в Нагорни Карабах.

„Активно действа руско-турският център за контрол на прекратяването на огъня на границата между Азербайджан и Армения. Това сътрудничество се явява сериозна гаранция за стаблиността и съгласуването на позициите на страните за по-нататъшните стъпки, насочени към помирение“, заяви Путин.

„Продължава по план работата по атомната електроцентрала „Аккую““, добави руският президент.

В края на приветственото слово Путин отбеляза, че въпросите за обсъждане са „доста много“ и каза, че се радва да види Ердоган в Русия. „По телефона не можеш да обсъдиш всичко, добре дошли“, каза Путин.

БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.