Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Путин: Русия и Турция преговарят за доставки на нови перспективни оръжия

Путин: Русия и Турция преговарят за доставки на нови перспективни оръжия

Русия и Турция водят преговори за доставки на нови перспективни оръжия, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той говори на пресконференция в Анкара за резултатите от състоялата се в понеделник в турската столица тристранна среща на върха на лидерите на Русия, Турция и Иран за Сирия.

„Военно-техническите връзки (между Русия и Турция) се задълбочават, изпълнява се договор за снабдяване на турските въоръжени сили с комплекси С-400 „Триумф“. Водят се преговори за (доставки на) нови перспективни оръжия“, съобщи руският президент, говорейки за съдържанието на своите преговори с турския президент Реджеп Ердоган в кулоарите на тристранната среща на върха.

Според Путин руско-турското взаимодействие се развива динамично по най-различни направления. Стокооборотът между двете страни за миналата година е превишил 25 млрд. долара, успешно се реализират стратегически важни проекти в енергетиката – строителството на АЕЦ „Аккую“ и газопровода „Турски поток“. Укрепват и двустранните контакти в културно-хуманитарната област. „Тази година ще има още един рекорд в туристическата област – над 6 млн. руски туристи в Турция“, отбеляза той. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.