Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Рекордните над 700 хиляди нови случая на коронавирус бяха регистрирани в Европа през миналата седмица, обяви СЗО

Рекордните над 700 хиляди нови случая на коронавирус бяха регистрирани в Европа през миналата седмица, обяви СЗО

Световната здравна организация (СЗО) съобщи днес, че през изминалата седмица в европейските държави са били регистрирани над 700 хиляди нови случая с коронавирус, което е най-големият брой от началото на пандемията за седмица, предаде Асошиейтед прес.

Според организацията новите случаи в Испания бележат „значителен спад“ в сравнение с предходните седмици. Но в Полша, отбеляза СЗО, броят на заразените и на починалите е скочил съответно с 93 и 104 на сто.

Генералният директор на здравната агенция на ООН Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че СЗО разбира недоволството на хората от проточването на пандемията, но предупреди, че в случая „няма кратки пътища и сребърни куршуми“. Според международната организация националната карантина е „крайно средство“, когато правителствата нямат друг избор, но те трябва да използват повече целеви методи за възпиране на вируса. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.