Home»СПОРТ»Швейцария и Хърватия се класираха за Мондиал 2018

Швейцария и Хърватия се класираха за Мондиал 2018

Националните отбори на Швейцария и Хърватия се класираха за финалите на Световното първенство в Русия следващата година, след като отстраниха съответно отборите на Северна Ирландия и Гърция в баражите.

В Базел „кръстоносците“ опазиха минималната си преднина от 1:0 от първия мач в Белфаст, като реваншът завърши без голове и тимът на Владимир Петкович си осигури виза за Русия.

На Мондиала ще участва и отборът на Хърватия, който също направи нулево равенство при гостуването си на Гърция и отстрани своя съперник с общ резултат 4:1.

По този начин от Европа остават да бъдат определени още два финалиста. Утре вечер Швеция гостува на Италия след победа с 1:0 в първия мач, а на следващия ден един срещу друг се изправят отборите на Ирландия и Дания след нулево равенство в Копенхаген.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.