Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Смениха името на бизнес сдружение, заради равенство между половете

Смениха името на бизнес сдружение, заради равенство между половете

Асоциация на турските индустриалци и бизнесмени TÜSİAD, един от водещите турски бизнес сдружения, прибягна към смяна на името си, заради равенство между половете. От организацията обявиха официално, че бизнес сдружението ще се казва Асоциация на турските индустриалци и хора от бизнеса. Въпреки смяната на името абревиатурата TÜSİAD на сдружението се запазва. До мярката се стигна след решение на 48-то Общото събрание на бизнес сдружението, което се провежда днес.

По време на своето изказване председателят на TÜSİAD Ерол Биледжик посочи, че е необходимо Турция да се нормализира. Той подчерта, че първа стъпка в тази насока ще бъде прекратяване на наложеното извънредно положение в страната и вече никога да не се прибягва към него. Извънредното положение в Турция беше въведено дни след неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 г. То бе удължено за шести път. Извънредното положение позволява на президента Реджеп Тайип Ердоган и на правителството да приемат нови закони, заобикаляйки парламента, както и да ограничават права и свободи. В сила са и други ограничения.

Председателят на TÜSİAD Ерол Биледжик подчерта и спазването на върховенството на закона, като припомни случая с отмяна на по-ниска инстанция на решението на Конституционния съд да бъдат освободени от затвора журналистите Шахин Алпай и проф. Мехмет Алтан.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.