Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Снежно бели станаха травертините на Памуккале благодарение на Ковид-19

Снежно бели станаха травертините на Памуккале благодарение на Ковид-19

Травертините на Памуккале станаха по-бели благодарение на епидемията от Ковид-19, след като туристическият поток към природната забележителност на Турция секна, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Като част от мерките срещу разпространението на коронавируса достъпът на посетители до обекта беше забранен на 19 март.

След като цял месец стоя без туристи, Памуккале видимо промени облика си, а травертините му днес правят впечатление със снежната си белота.

Миналата година тази природна забележителност, включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, счупи рекорда по брой туристи, като прие 2,58 млн. посетители.

Фотографът Серкан Урганджъ споделя, че от години идва, за да прави снимки в района, но никога не е виждал Памуккале да изглежда по този начин.

Природата може да се съвземе, когато го няма човека. Цъфтят цветя, чуват се птички и патици. Това трябва да е урок за човечеството. Трябва да можем да опазваме природата и естествената среда, казва той. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.