Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Сьозджю: Оръжия, транспортирани с кораб за България бяха конфискувани в Истанбул

Сьозджю: Оръжия, транспортирани с кораб за България бяха конфискувани в Истанбул

Истанбулската полиция организира акция за претърсване на кораб, акостирал в пристанището Амбарлъ, при която бяха открити оръжия, скрити в автомобилни части. Твърди се, че корабът идва от САЩ, а крайният му маршрут е бил пристанище Варна.

Според турския информационен сайт „Сьозджю“ акцията е осъществена от екипите на Дирекция за борба с организираната престъпност и Дирекция за гранична охрана в Истанбул. Корабът е идвал от САЩ и е пътувал под Сингапурски флаг. Акцията била организирана след подаден сигнал, че в един от контейнерите на кораба се намират оръжия. Екипите са установили акостиралия на пристанище Амбарлъ кораб и съвместно със служителите на Дирекция за гранична охрана са го претърсили. При операцията са открити автомобили и части за автомобили.

btrhdr

Полицейските екипи са разглобили всички автомобилни части. В една диференциална кутия обвити в найлон са открити 1 сглобен пистолет и 30 несглобени корпуса, 1 оръжие с дълга цев, 28 затвора, 28 пружини, 53 пълнителя, 1200 пистолета, 30 патрона.

След като оръжията били намерени, полицията започнала работа по установяването на самоличността на заподозрените лица. Контейнерът, в който са намерени оръжията е бил задържан на пристанището, а корабът отплавал за България. Изчакани били лицата, които ще приемат контейнера, в който са превозвани частите за луксозни автомобили. През това време лице с българско гражданство е поискало информация по случая. Било установено, че лицето, което е трябвало да приеме контейнера е българин с инициали S. C. John, се твърди в публикацията, който след акцията е пристигнал в Турция.

При акцията били установени още трима съмнителни лица. По-късно била организирана операция за залавянето им. Задържани били S. C. John и съучастникът му М. Владимиров и още трима лица. След разпит двама от тях са пуснати. S. C. John, М. Владимиров и Б.Д. били задържани.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.