Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Столтенберг: Сигурността на Европа не може да се осигури без страни като Турция

Столтенберг: Сигурността на Европа не може да се осигури без страни като Турция

В своя реч в German Atlantic Society, Берлин, Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенбер заяви, че държави, които не са членки на ЕС имат важна роля за опазването на сигурността на Европа, предаде турският в. „Хюрриет“ на сайта си, цитирайки Анадолската агенция.

Като отбеляза удовлетвореността си от факат, че Европа сама развива своята отбрана Столтенберг изтъкна, че ако това се направи по начин, по който да укрепи трансатлантическите връзки, така ще укрепне и НАТО.

Генералният секретар на НАТО обърна внимание и на факта, че след напускането на Великобритания осемдесет на сто от отбраната на НАТО ще се осигурява от държави извън Европейския съюз.

„Европейската сигурност не може да се постигне без Турция“

Столтенберг подчерта, че Турция се бори срещу нестабилността в Ирак и Сирия и добави: „Сигурността на Европа не може да се постигне без държави като Турция, които имат ключова роля в борбата с тероризма.“
Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.