Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Стотици кметове са уволнени от работа в Турция

Стотици кметове са уволнени от работа в Турция

Министерството на вътрешните работи в Турция съобщи, че отстранява от работа 259 кметове на села и кметски наместници, заради връзки с терористична организация.

В.“Джумхуриет“ припомня, че неотдавна президентът Реджеп Ердоган обяви започналата проверка на действията на кметове в източната и югоизточната част на страната. „Те са с наведени глави пред заплахите на ПКК и ние няма да им простим това, МВР започна процедура за отстраняването им от длъжност, е казал турският лидер“, цитиран от вестника.

Сред уволнените са 103 кметове на села и 156 кметски наместници.

В съобщението на МВР са посочени мотивите за това – действията на кметовете са несъвместими с естеството на длъжността, те са близки до определени структури и групи, членуват в тях или са свързани с терористични формирования, което противоречи на принципите на националната сигурност. Заповедите за уволненията са подписани от вътрешния министър Сюлейман Сойлу. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.