Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Турчин се бори с властите 38 години, за да докаже, че не е жена! (видео)

Турчин се бори с властите 38 години, за да докаже, че не е жена! (видео)

Цели 38 години турчин живеел като жена по документи заради допусната чиновническа грешка, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Почти четири десетилетия е продължила борбата на Кумрал Бодур да докаже пред властите, че не е жена, както е бил регистриран поради грешка в службата за гражданска регистрация.

Заради розовата си лична карта Бодур не е успял да служи като войник, да регистрира децата си на свое име и да участва в социалното осигуряване.

Грешката била допусната заради даденото му при рождението типично женско име Кумрал, а битката за поправянето ѝ е отнела по-голямата част от живота на сега 52-годишния мъж. Общо 15 съдии и 19 прокурори са се изредили по делото, преди съдът да се произнесе в негова полза.
Кумрал Бодур се сдобил с женски личен документ, когато постъпвал в първи клас и в селото му Хисаркая в черноморския окръг Гиресун дошъл служител на службата за гражданска регистрация, за да запише данните на момчето.

„Когато раздаваха документите на мен и братята ми, имаше 6 сини и един розов – моя“, казва той.

Грешката е струвала много на турчина през годините – така например той не е могъл да се ожени поради факта, че по документи е жена, поради което и трите му брака през годините са били религиозни. От тях Бодур има четири деца, но не е могъл да ги припознае и по тази причина брат му поел бащинството по документи.

„Сега искам да ги призная за мои деца, но ме е страх да отида в съда“, разказва препатилият мъж, след като вече е спечелил правната битка и се е сдобил с мъжки документ за самоличност. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.