Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турската армия провежда мащабна операция в Северен Ирак

Турската армия провежда мащабна операция в Северен Ирак

Турските въоръжени сили предприеха мащабна операция по суша и въздух в Северен Ирак, в област Хакурк. Операцията е започнала с артилерийските подразделения на сухопътните войски и реактивни самолети, а по-късно към тях се присъединили и бойни групи с командоси.

Целта на операцията е унищожаване на скривалищата и убежищата на терористичната организация ПКК в региона и неутрализирането на терористите. Също така се отбелязва, че операцията е подкрепена и с хеликоптери АТАК.

В изявление на турското министерство на отбраната се казва следното по случая: „В рамките на плана за операция „Лапа“ на 27 май 2019 г. следобед сухопътните войски, военновъздушните сили и бойни групи с командоси предприеха операция в Северен Ирак, в 20:00 ч., където се намират гнездата на терористите.

Операцията се извършва под командването на министърът на отбраната Хулюси Акар и началникът на Генералния щаб генерал Яшар Гюлер. Източник: Евронюз.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.