Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турски ислямист близък до Ердоган: „Да дойде шериатът!“

Турски ислямист близък до Ердоган: „Да дойде шериатът!“

Известният с близостта си до турския президент Реджеп Ердоган турският ислямист Кадир Мъсъроглу, който често е критикуван заради нападките и обидите му срещу основателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк заяви в свое изказване, че ако поддръжниците на управляващата Партия на справедливостта и развитието не отидат до урните (на 31 март в Турция предстоят местни избори), то тогава „гласовете ще отидат за партията на неверниците, тоест Републиканската народна партия“.

„Нека да дойде шериатът, пък ако ще Турция да потъне!“, възкликна още Кадир Мъсъроглу.

По време на беседа със своите последователи в неговия орден, Мъсъроглу заяви, че е необходимо още малко време, за да дойде шериатът в Турция. „Нека да дойде шериатът, пък ако ще Турция да потъне, аз съм съгласен. Едно е да умреш като неверник, друго е да умреш под гнет, но като вярващ“, заяви Мъсъроглу и допълни: „Затова нека да дойде ислямът (шериатът). Казват, че тогава Турция ще потъне… Добре, но дори да приема, че е така, аз съм съгласен. Вие може и да не сте съгласни. Задължение на мюсюлманите е да гласуват за онзи, който е по-близък до исляма.“ Източник: T24.com.tr

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.