Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция отваря от 1 юни границите си с България и Гърция

Турция отваря от 1 юни границите си с България и Гърция

Турция отваря границите си с България и Гърция от 1 юни, съобщава турският в. „Хюриет“, който публикува график на подновяването на редица дейности, преустановени заради пандемията от коронавирус.

1 юни е и датата, на която ще бъдат отменени ограниченията за излизане навън и ще бъдат отворени отново ритуалните зали. Салоните, където се провеждат сватбените тържества, обаче ще заработят чак месец по-късно на 1 юли, посочва „Хюриет“.

Относно разхлабването на ограниченията за пътувания и туризъм графикът предвижда отварянето на граничните пунктове с Гърция и България да бъде изтеглено за 1 юни. От 27 май, непосредствено след празника Рамазан байрам, хотелите, мотелите и пансионите в страната ще започнат да приемат посетители.

Самолетните полети по вътрешни линии се подновяват също от 27 май, разкрива още „Хюриет“.

Други турски вестници също публикуваха подобни графици, за които БТА съобщи в прегледа си на турския печат. В плана, представен от в.“Истиклял“, се предвиждаше граничните пунктове със страни, „които са поставили епидемията под контрол“, да бъдат отворени за преминаване чак на 15 юни.

Авторът на публикацията във в.“Хюриет“ Абдулкадир Селви е известен като близък до правителствотол. БТА

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.