Home»ИКОНОМИКА»Турция се готви да приеме 75 милиона туристи през 2023 година

Турция се готви да приеме 75 милиона туристи през 2023 година

„Турция планира да приеме 75 милиона туристи през 2023 г.“ Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

„Ще продължим да работим за увеличаването на дела на нашата страна в световния туризъм. Целта ни е да приемем 75 милиона туристи през 2023 г.“, написа турският държавен глава в своя Туитър по случай Международния ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември.

Едновременно със своя туит Ердоган сподели и инфографика, в която подробно се описва плана за постигането на тази цел, предаде “Анадолската агенция”.

Според него, правителството възнамерява да привлече през 2023 г. 4 милиона туристи от Далечния изток, 4,5 милиона туристи от страните от Централна Европа и още 3 милиона от Америка.

В рамките на плана Анкара ще увеличи рекламния бюджет за популяризиране на Турция до 180 милиона долара. Ще бъде увеличена пропусквателната способност на редица летища, по-конкретно в Истанбул и Анталия, а също така ще се увеличат плажовете със „Син флаг“ от 463 до 688.

Предвижда се да бъде увеличена и легловата база от 1,5 на 2 милиона. БГНЕС

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.