Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция спира полетите от и до още 46 страни

Турция спира полетите от и до още 46 страни

Турция обяви решение да прекрати полетите от и до още 46 страни по света. С това общият брой на страните, върху които беше наложена забрана за полетите, нарасна на 68. Сред страните в списъка са европейски, балкански, арабски и африкански държави, предаде БНР.

Държавните чиновници поискаха всички, освен тези, необходими за поддържане функционирането на институциите, да бъдат изпратени в административен отпуск.

Междувременно беше обявено, че се затварят фризьорски и салони за красота до второ нареждане. Забранява се провеждането и на пикници и правенето на скара на открито, които са популярни сред турците, както и масовите войнишки изпращания.

Здравното министерство обяви допълнителни мерки.

Всички болници, включително и частните и принадлежащи на фондации, от вчера са обявени за пандемични болници, и са задължени да лекуват пациенти с коронавирус. Мярката се отнася за всички лечебни заведения, ако в тях има поне двама специалисти по микробиология, инфекциозни, белодробни или вътрешни заболявания.

Около 1/3 от 42 000 легла за интензивна грижа в Турция са в частни болници.

Също така беше взето решение за спиране на всички планови операции.

Изключени от обхвата на мярката са само спешните случаи.

Бяха отложени и два изпита, провеждани от образователното министерство.

Общо 9 са жертвите на корона-вируса в Турция, съобщи вчера късно вечерта турският здравен министър Фахреттин Коджа. Общият брой на заболелите в страната до сега достигна 670 души. Новите потвърдени случаи са 311 от общо 3656 тествани за изминалите 24 часа.

 

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.