Home»ВОДЕЩИ НОВИНИ»Турция в топ 3 на най-евтините „златни паспорти“

Турция в топ 3 на най-евтините „златни паспорти“

Турция се превърна в третата най-евтина страна в света, която предлага гражданство на чужденци срещу инвестиции. При това направената инвестиция дава право на гражданство на цялото семейство.

Турският вестник „Сьозджю“ посочва, че много страни по света предоставят гражданство срещу определена инвестиция, но Турция се нарежда в топ 3 на най-евтините гражданство.

Според турското издание в своеобразната класация за така наречените „златни паспорти“ се нарежда островната държава Антигуа и Барбуда. За целта е достатъчно да се инвестират 140 хил. долара, за да може цялото семейство да се сдобие с паспорт на въпросната държава.

На второ място се намира Доминика. За да се сдобие едно семейство с гражданство на Доминика е достатъчно да се внесат 200 хил. долара в създадения за целта фонд.

На трето място е Турция, където срещу вложени 250 хил. долара в недвижимо имущество е възможно да станете гражданин на страната. При това горепосочената сума е достатъчно за цялото семейство да се сдобие с турски паспорт.

Вестникът изтъква, че е по-евтино да станеш турски гражданин, отколкото гражданин на островната държава Сейнт Лусия. Островната държава се нарежда на четвърто място в класацията. Всеки чужденец желаещ да стане гражданин на Сейнт Лусия трябва да инвестира 300 хил. долара в недвижимо имущество.

На пето място в класацията се намира Гранада, където за да може едно семейство да се сдобие със „златен паспорт“ трябва да инвестира 350 хил. долара.

Процедурата за турско гражданство отнема 4 месеца

Има много международни консултантски фирми, които предоставят услуги за придобиване на турско гражданство. Въпросните фирми посочват, че след успешно кандидатстване за турско гражданство процедурата отнема 120 дни.

obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.