Home»СВЕТОВЕН ОБЗОР»Турция върна на Франция член на ИДИЛ с 2 жени и 9 деца

Турция върна на Франция член на ИДИЛ с 2 жени и 9 деца

Турция върна на Франция член на ИДИЛ с две жени и девет деца, който се е присъединил към терористичната организация близо до границата между Ирак и Сирия.

Френските разузнавателни служби са задържали за разпит 35-годишният член на ИДИЛ, а децата са били поставени под наблюдение от страна на прокуратурата в Париж. Това съобщава на сайта си турската секция на Евронюз.

Става ясно, че преди да бъдат върнати във Франция лицето, двете му съпруги и деветте им деца са били в център за задържане в Турция.

По информация на АФП, която се позовава на източници от правосъдната система членът на ИДИЛ е отишъл с първата си съпруга и с едното си дете близо до иракско-сирийската граница, а останалите му деца са били родени там.

Става ясно, че въпросният член на ИДИЛ е имал връзка и с друга жена, от която му се родили и другите деца.

В понеделник сирийските кюрди върнаха на Франция дванайсет деца, десет от които са сираци, съобщава Евронюз.

През изминалия месец Националният консултативен съвет за човешки права на Франция отправи призив децата на французите, които участват в ИДИЛ в Сирия да бъдат върнати в страната.
Напоследък във Франция текат интензивни дебати относно това дали трябва да се позволява или не децата и съпругите на френските граждани, които участват в ИДИЛ да се завръщат в страната.

Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.