Home»СВЕТОВЕН ОБЗОл Анкара е задържан адвокатът на германското посолство, важна информация може да попадне в ръцете на МИТ

В Анкара е задържан адвокатът на германското посолство, важна информация може да попадне в ръцете на МИТ

В турската столица Анкара е бил задържан адвокатът на германското посолство по обвинение в „шпионаж“, съобщава турската секция на Евронюз, позовавайки се на „Шпигел“. Информацията е била потвърдена и от германското външно министерство.

В новината се „изразява опасението, че важна информация, с която разполага германското правителство, свързана с турските дисиденти може да попадне в ръцете на турската разузнавателна служба МИТ.

На турският адвокат е било възложено да събере информация за турските граждани, които са подали молби за убежище в Германия. Той е трябвало да проучи дали, ако турските дисиденти бъдат върнати в Турция, ще получат наказание, и дали ще ги вкарат в затвора.

Германското външно министерство осъди задържането на адвоката и призова турските власти за незабавното му освобождение.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.