Home»СВЕТОВЕН ОБЗОл Турция без забрана за излизане от домовете по време на Курбан Байрама

В Турция без забрана за излизане от домовете по време на Курбан Байрама

В цяла Турция няма да се налага забрана за излизане от домовете по време на религиозния празник Курбан Байрам, заяви здравният министър Фахреттин Коджа след заседание на научния съвет по коронавируса в страната. На места в някои области, ако се налага, забрана за излизане на улицата обаче може да дойде на дневен ред, допълни той, предаде БНР.

Религиозният празник Празник на жертвоприношението (Курбан байрам на турски или Ейд ал-адха на арабски език) тази година ще се отбележи между 31 юли и 3 август в югоизточната ни съседка.

Турският здравен министър информира, че в последните три дни най-много случаи на заразяване с КОВИД-19 има в Истанбул, Анкара и южните и югоизточни провинции Газиантеп, Коня, Мардин, Диарбакър и Шанлъурфа. По думите му обаче пикът в Истанбул е достигнат.

Общо 5282 души починаха в Турция от коронавируса до момента. Над 208 000 души бяха заразени, излекуваните са почти 188 000 души, активните случаи са малко над 16 000.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.