Home»СВЕТОВЕН ОБЗОл Турция отстраниха от работа авторите на рекламен филм, заради прилика на актьор с Гюлен

В Турция отстраниха от работа авторите на рекламен филм, заради прилика на актьор с Гюлен

Областната здравна дирекция в турската столица Анкара, изготви рекламен филм с цел да бъде излъчван по време на обучителни семинари, конгреси, конференции, но заради прилика на един от актьротие с турския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото властите държат отговорен за неуспешния опита за преврат, срещу трима от авторите на филма е образувано разследване и те са отстранени временно от длъжност, съобщава турският вестник Сьозджю на сайта си, цитирайки агенция İHA.

Рекламният филм бил изпратен до Съвета на турското радио и телевизия за излъчване. Приликата между актьора, който изпълнява ролята на болен човек във филма с Гюлен била забелязана от зрителите, след което излъчването му незабавно е прекратено. По случая е образувано разследване, авторите на филма са отстранени от длъжност и десетки души са разпитани, пише Сьозджю.

След гръмналия скандал турското здравно министерство е разпоредило екип от специалисти да проучи рекламния филм. Екипът открил около трийсет „подсъзнателни внушения“. Разследването по случая продължава, се отбелязва още в новината. Obzornews.bg

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.