Home»АКТУАЛНО»В Турция забраниха „американската“ прическа

В Турция забраниха „американската“ прическа

След визовото ограничение, наложено от САЩ спрямо Турция в южната ни съседка антиамериканските настроения взимат връх. В град Самсун Камарата на фризьорите обяви, че вече е забранена т. нар. „американска“ прическа, съобщи в-к „Джумхурийет“ на сайта си, цитирайки информационна агенция ИХА. В изявлението на съсловната организация се казва, че в името на отстояването на интересите на страната се забранява „американската“ прическа. Става ясно, че всички бръснарски и фризьорски салони на територията на град Самсун са получили инструкции да не извършват този тип подстрижка. От камарата обясняват, че в бъдеще ще правят само прически, които подхождат на турските традиции и обичаи и вместо „американска“, ще утвърдят „турска“ прическа.

На снимката се вижда надпис от фризьорски салон, на който пише: „Тук не правим „американска“ прическа“.

В някои фризьорски салони в Самсун дори бяха окачени надписи: „Тук не правим американска прическа.“

Впрочем в Турция това не е първия случай на странна реакция срещу събития, провокирани на междудържавно ниво. Например когато министърката на семейството Фaтма Кая беше принудително изведена от Холандия, тъй като се предполагаше, че тя ще провежда агитация преди референдума на 16 април т.г. в южната ни съседка, тогава някои хора в Турция изразиха своя протест със забиване на нож в портокали. От друга страна, когато преди време доларът започна да се покачва някои ги горяха пак в знак на протест, а в други подобни случаи по улиците се изливаше Кока-Кола за изразяване на антиизраелски настроения.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.