Home»СВЕТОВЕН ОБЗОл Турция започна полицейски час заради кандидат-студентските изпити, на които се явяват близо 2,5 милиона кандидати

В Турция започна полицейски час заради кандидат-студентските изпити, на които се явяват близо 2,5 милиона кандидати

Във всички 81 окръга на Турция днес започна временен полицейски час от 9:00 ч. до 15:00 ч. по време на провеждането на кандидат-студентските изпити за 2,43 милиона кандидати, предаде БТА.

За пръв път в Турция се въвежда ограничение за движението на граждани, за да се улеснят кандидат-студентите и техните родители и да се предотврати струпването на хора. Ограничението ще важи и утре, съобщи министерството на вътрешните работи през седмицата.

Анадолската агенция публикува снимки на ученици и родители с маски, които чакат пред училищата. За учениците са осигурени маски и дезинфектанти за ръце, а охраната носи защитни шлемове и ръкавици.

Придружителите на кандидат-студентите не се допускат в двора на училището.

В сряда здравният министър Фахреттин Коджа призова семействата на кандидат-студентите да чакат далеч от мястото на изпитите и да не се събират на големи групи.

В Турция има над 194 000 заразени с коронавирус и над 5000 смъртни случая от началото на епидемията в средата на март.

Страната започна да разхлабва мерките по-рано този месец, като отвори отново кафенета, ресторанти, молове и поднови полетите.

___________ (!) Всички права на публикуваните новини, статии и снимков материал са запазени. Новините, статиите и снимковият материал не могат да бъдат използвани без изрично разрешение, дори да се посочва източникът им.